Waarheen nu?

Dit is een verhaal dat vooral Microsoft-gebruikers beter gaan begrijpen… Voor de anderen zal het moeilijker te herkennen zijn. Als Windows 7 gebruiker zal het je zeker ook overkomen zijn: sinds enige tijd staat Windows 10 te dringen om gedownload te worden. Al een hele tijd geleden had ik me ervoor ingeschreven en nu wilde ik het graag proberen. Zoals alle splinternieuwe en prille gebeurtenissen kent ook Windows 10 zijn kinderziekten en eerste moeilijkheden om te overwinnen. Dat nieuwe programma doet dat helemaal op zichzelf. Ik praat vaak met hem en vraag om me uit te leggen wat hij aan het doen is. Op momenten dat hij niet reageert en zelfs amper opgestart geraakt, probeer ik geduld uit te oefenen en niet al te geïrriteerd te geraken. Wat zeker niet altijd makkelijk is, vooral niet als ik dringend iets wil afwerken. Met wat geduld, soms meer dan mij lief is, komen we er altijd wel weer uit, mijn pc en ik, we worden nog dikke vrienden.

windows 10

Heel veel dingen zijn nieuw in Windows 10, het ziet er anders uit, er worden andere symbolen en tekens gebruikt en de lay-out is vernieuwd. Er wordt ook een nieuwe internetbrowser gebruikt: Edge. Ook dat is wat exploreren hoe dat precies werkt. En daar wil ik het nu even over hebben.

Want als je internet opent en je komt bij Microsoft Edge terecht, staat er bovenaan de pertinente vraag: ‘Waarheen nu?’ En elke keer opnieuw vallen die twee woorden door de oppervlakte van mijn gedachten heen tot op de bodem van mijn hart. Ik weet wel dat hij gewoon vraagt wat ik zoek of naar welke website ik wil. En toch, ik kan het niet laten om telkens even naar die twee woorden te staren, alsof ze over mijn toekomst gaan, die alleen ik in handen heb. Af en toe ontstaat er zelfs lichte paniek. Die meestal wel zakt als ik even voel hoe het deze dag met me gesteld is.

Waarheen nu? Ja, soms weet ik het echt niet en kan ik alleen maar gissen wat de volgende stap kan zijn. Wat maak ik van dit moment? Wat is er nu te doen? Wat vind ik nu belangrijk? Waar word ik nu gelukkig van? En op andere momenten is het gewoon duidelijk wat ik wil en waar ik naartoe ga. Gelukkig is er vaak die rust en de duidelijkheid over de weg die mijn hart wijst.

En toch, elke keer opnieuw zijn die twee woorden een oproep om bij die levensvraag te blijven stilstaan: waarheen nu? Het is een heuse confrontatie. Je voelt het: het zit vaak op het scherp van de snee. Het doet me even slikken. En het gebeurt elke dag opnieuw, want ik ben er zeker nog niet aan gewend. Eerlijk gezegd helpt het ook wel, want zo blijf ik gefocust. Welk doel stel ik? Wat zijn doelen op korte termijn, wat op lange termijn? Hoe kan ik op dit moment kort op de bal spelen en  oog hebben voor die kleine dingen die elke dag op me af komen en die tekens zijn van mijn levensweg. Wat zegt me vandaag iets? Hoe voelt het nu vanbinnen en welke mogelijkheden geeft me dat? Hoe kan ik die korte termijn doelen inzetten voor het grote geluk in mijn leven, voor de verdere toekomst? Vele vragen die elke dag weer beginnen met de twee woorden: Waarheen nu?

ompossible

Het roept op tot daadkracht op momenten dat ik doelloos in mijn zetel rondhang: herinner je waar je mee bezig bent, pak je bijeen en doe nu iets. Niet vrijblijvend dus, die Windows 10. Het duwt je even met de neus op de feiten en maakt duidelijk dat wat je doet en waar je mee bezig bent belangrijk is. Het is goed dat te beseffen op momenten van onzekerheid en twijfel!, Wees dus gewaarschuwd als je Windows 10 downloadt! Het kan je leven veranderen.

Dit bericht werd geplaatst in Het leven zoals het is. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s